< >

TINEKE LAAR
Juni 2012
 

Fotoserie van bushuisjes. pdf postcard.

 

Een nieuw project van Tineke Laar is een fotoserie van bushuisjes.

Deze bushuisjes zijn op diverse plaatsen ter wereld gefotografeerd.

 

In Kortsluiting bestaat de serie uit een stuk of 40 van deze bushuisjes.

Zij zijn gefotografeerd in Suriname en op de Ionische eilanden Ithaka en Kefalonia. De meeste van deze bushuisjes staan op een landelijke plek en zijn ieder uniek.

Een soortement dakje of een fraai gemetseld huisje zorgen voor schaduw of houden je droog. Het wachten op een bank aan een stille weg of in een dorp met uitzicht op zee is geen onprettig tijdverdrijf. Eventuele haast verdwijnt daar vanzelf. De bus komt vast en zeker aanrijden maar het tijdstip is vaak ongewis.

In Suriname rijden voornamelijk particuliere minibusjes die pas vertrekken vanaf het beginpunt wanneer ze vol zijn. Buiten de stad kan het wachten op de bus dus wel even duren. In het bushuisje is het een gezellig samenzijn omdat de wachtende mede passagiers dorpsgenoten of juist onbekenden zijn, maar in ieder geval hebben zij elkaar van alles te vertellen.

 

Tineke K. Laar (Rotterdam 1959) is vooral schilderes.

Haar schilderijen en tekeningen geven een diversiteit aan indrukken en gaan over uiteenlopende themaís.

Het werk is met gemengde techniek geschilderd of getekend: potlood, oliekrijt, acryl, gewassen inkt, pen of olieverf. De schilderijen worden gekenmerkt door openheid voor het toeval en de spontaniteit van het medium. Tineke Laar heeft geŽxposeerd in galeries, hotels en bij bedrijven. Een aantal schilderijen is aangekocht voor bedrijfscollecties.

 

Een keuze van de schilderijen is te zien op: www.allroundster.nl

 

Aanvullende informatie is via het emailadres op de website te verkrijgen.

Posters en/of ansichtkaarten van de series bushuisjes zijn te bestellen.