KUNSTEDUCATIE.info

Slotervaart

tu

Pro Pro Producties

1e Schinkelstraat 14

1075 TX Amsterdam

06-12474941

propro@xs4all.nl

POPPEN VERTELLEN

Voor meer foto's van het kinderproject "Poppen vertellen" klik op de foto's.

33 kinderen uit Overtoomse veld hebben in de week tussen kerst en nieuwjaar 60 theaterpoppen (marionetten en handpoppen) gemaakt uit schuimrubber, piepschuim, stof en allerlei versiersels en gepresenteerd in de van Eesterenzaal.
Het project "Poppen vertellen" werd bedacht en uitgevoerd door de kunstenaars; Marie Raemakers en Rob Logister in samenwerking met de drie buurtscholen (El Kadisia, Ru Paré, 7e Montessori) en het Nederlands Theater Instituut. Het project werd gesubsidieerd door het stadsdeel Slotervaart afdeling Kunst en Cultuur.

De kunstenaars gaven vooraf in de buurtscholen een speciale les over het poppenspel door de eeuwen heen, het was een zoektocht naar de voorvaderen van Jan Klaassen.

Met voorbeeldpoppen konden de kinderen zien welke klus hen te wachten stond in de kerstvakantie. Het enthousiasme was groot, van elke buurtschool konden er 10 kinderen meedoen aan het project.

Het resultaat van deze unieke met de hand gemaakte poppen werd gepresenteerd in de van Eesterenzaal op oudjaarsdag. De zaal was omgetoverd tot een heus poppentheater met eromheen een expositie van ruim 60 fantastische theaterpoppen. Er werd door de kinderen een voorstelling gegeven van hun poppenspel en opgeluisterd door prachtige muziek, kortom een sfeervolle oudejaarsmiddag die de bezoekers en kinderen betoverden. Ook werd een film vertoond waarin Nederlandse poppenspelers de mogelijkheden en diversiteit van het poppenspel laten zien. Deze film werd beschikbaar gesteld door het Theater Instituut Nederland.

p